Translate

dimarts, 31 d’octubre del 2017

Urnes i exili

Les eleccions del 21-D tenen com a objectiu
trencar la unitat d'acció dels partits de la independència

Hem de reconèixer, amiga, que ens va sorprendre el conillet de les eleccions autonòmiques per al 21 de desembre que Rajoy es va treure del barret del 155. He llegit especulacions sobre el perquè, que estan a l’alçada de les elucubracions sobre perquè Puigdemont no ho va fer el dia abans. Em quedo amb una pista en funció de l’escoltat a la manifestació unionista de diumenge a Barcelona: estan fent seus els lemes que aquests anys s’entonaven a les manifestacions sobiranistes, com “Votarem” o “Posarem les urnes”. D’altres consignes ja no són comuns, clar... 


Què significa?, em preguntes... Que algú va veure una oportunitat en la reacció de l’independentisme hiperventilat dijous passat, acusant de judes i traïdor al President Puigdemont quan optava per eleccions enlloc de proclamar la República. La convocatòria del 21-D té com a objectiu immediat trencar la unitat d’acció dels partidaris de la independència, però semblen tenir clar que la República es defensa també en uns comicis forçats per l’Estat espanyol. 

Em fa basarda renegar de les urnes, tot i que les posi la mateixa estructura político-policial que va boicotejar-les l’1-O. Davant ofenses com és la mateixa querella del fiscal Maza (negant fins i tot la persona que va estar a punt de morir a la Mariola), a qui li estranya que el Govern estigui valorant l’exili? És dimarts, comencem la setmana;)

Article publicat al diari La Mañana el 31 d'octubre de 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada