Translate

dimarts, 11 de juliol del 2017

L’Eix Gastronòmic


Les franquícies canviarien d'ubicació i es podria intentar una proposta
original en aquell tros de ciutat anomenat ara Eix Comercial.
Foto: Carrefour

Ara em passaré de frenada, amiga, però començo a tenir la intuïció que tampoc no li aniria tan malament a la ciutat la construcció del megaprojecte de Carrefour i la posada en marxa dels altres dos centres comercials previstos a Torre Salses i Vallrufea. Ni a la ciutat ni al comerç local, si entenem aquest com les botigues que encara mantenen la marca i la propietat d’abans de la irrupció de les franquícies. 

Estan, la majoria, concentrats als barris i més competència de la que ja tenen ara no patiran, ja que l’Eix Comercial de Lleida és la major superfície comercial de Catalunya a l’aire lliure. Però aquests marxarien, t’espantes... 

I? La única cosa que passaria és que les franquícies –que deuen ser el 80% dels establiments– canviarien d’ubicació i deixarien lliures uns locals que ara pateixen els preus que estan disposats a pagar els Inditex, Corte Inglés i Mango de torn. 

Seria l’excusa ideal per intentar crear –per exemple– l’Eix Gastronòmic, omplint els carrers amb originals propostes de bars, cafeteries, restaurants i més apostes semblants a les que en els darrers anys s’estan implantant amb força entre Sant Joan i Sant Francesc, amb horaris que allargarien la vida d’aquest tros de ciutat i conviuen bé amb els veritables comerços de tota la vida, que es mantindrien. És dimarts, comencem la setmana?

Article publicat al diari La Mañana l'11 de juliol de 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada