Translate

dimarts, 9 de maig del 2017

Els extrems es toquen?

Macron s'ha fet amb la presidència de la V República i Europa respira...



Europa respira, amiga, diuen després de les eleccions franceses. L’exministre amb els socialistes i ara liberal Emmanuel Macron, sense ni disposar tant sols de partit polític, s’ha fet amb la presidència de la V República a molta diferència de l’extremista –per la dreta– Marie Le Pen, que tot i amb això s’ha fet amb uns 10 milions de vots, que no és cosa com per a estar tranquils. 

De tot aquest procés electoral, per als que no dominem les interioritats de la política gal·la, ens han sorprès dues coses: 1.- Que els partits clàssics (republicans i socialistes) han estat pràcticament esborrats del mapa. 2.- Que l’extremista –per l’esquerra– Jean-Luc Mélenchon no es decidís a mobilitzar el seu electorat contra la filofeixista. Els extrems es toquen?, preguntes perplexa... 

Calculo que no és així, ben bé, i a l’espera que divendres vinent ens il·lumini la columna de Cristina Torrent, més aviat considero que els votants de la França Insubmisa es van trobar atrapats en una pinça en la que cap solució era bona per a ells. 

Escollir entre el que creus dolent o el més dolent no és com per a tirar coets, però determinada no-intervenció igual és passar del més dolent al pitjor. Europa respira, fins al juny, quan la pinça es posi a prova. És dimarts, comencem la setmana;)

Article publicat al diari La Mañana el 9 de maig de 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada