Translate

dimarts, 5 d’abril del 2016

Sobre això del postureig

Els ajuntaments són òrgans executius i no debaten de lleis.
Fotografia: Lídia Sabaté (La Mañana)


Fa un temps et deia, amic, que als plens de la Paeria no calia perdre molt de temps per explicar el vot. Si en tres minuts no ho has deixat clar és que no ho tens clar. Els discursos és millor deixar-los per a quan tens un públic disposat a escoltar i, fins i tot, replantejar-se les seves idees perquè els hi has tocat un no-sé-què que mai abans havien valorat. 

Els ajuntaments són òrgans executius –i massa presidencialistes– que no debaten de lleis. Per això, els quatre anys municipals no es diuen “legislatura” si no “mandat”. S’ha de poder parlar de tot entre els representants de la ciutadania, em diràs. Clar que sí, però accentuant allò en que pots incidir de manera efectiva. Aquest mandat de la Paeria més plural està fent història per les seves maratonianes sessions plenàries i poca cosa més. 

Em dius que són tan llargues perquè n’hi ha set grups municipals. No, home... Són tan llargs perquè tots –govern inclòs– inunden l’ordre del dia de mocions a les que dediquen fins a 9 hores de debat per 2 dels expedients executius municipals. La feina en comissió, on els grups prenen decisions en funció de la informació que han treballat i contrastat, no surt per la tele. Entesos? És dimarts, comencem la setmana.

Article publicat al diari La Mañana el 5 d'bril de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada