Translate

dijous, 10 de setembre del 2015

Porra 27S per Nació Digital Lleida


JxS ................. 10-11
C’s .................        2
PP ..................        1
PSC ................        1
CSQP / CUP.......     0-1

Unes raons:

Les Catalanes de 2012 ja van ser unes eleccions amb una participació alta, el 67%, de manera que per al 27-S no es pot esperar un augment de més enllà de 3 punts. Una participació global del 70% és una dada més que equiparable a qualsevol contesa europea. Això suposaria que el primer escó a la demarcació de Lleida es podria obtenir amb uns 11.500 vots. Una participació per sobre ens traslladaria a un escenari en el que no encertaria cap enquesta.


Junts pel Sí consolidarà el vot que a les darreres van obtenir CiU i ERC (que sumaven 11 escons), amb l’efecte corrector d’allò que pugui restar ara el vot a Unió.

Ciutadans, que a les Municipals va experimentar un fort augment de votants allà on es van presentar, a ben segur es posicionarà com a segona força, a costa d’un PP i un PSC notablement a la baixa. Cal recordar que van protagonitzar les llistes paracaigudistes perquè la gent pogués votar les seves opcions i van ser una davallada considerable. Tot i amb això, 11.500 sufragis és una xifra assolible per ells –tot i ser molt baixa per a les seves expectatives nacionals–, mentre que es converteix en una xifra molt allunyada de les possibilitats reals d’Unió, que es quedaria sense escó.

CSQP, tot i ser la segona força emergent a Catalunya, a Lleida es veu llastrada pels pèssims resultats d’ICV a les Municipals i la nul·la presència de Podem al territori. Si entren, seria l’últim diputat, restant l’11 de JxS.

Les CUP estarien lluitant en aquesta mateixa franja del darrer escó. I tot i que ha anat experimentant un creixement constant eleccions rere eleccions, no acaben de desplegar amb la força necessària pels 11.500 vots. A més, part del seu electorat l’hauran de batallar també amb CSQP. Si entra un, no ho faria l’altre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada