Translate

dimecres, 27 de maig del 2015

Transparència versus corrupció

A LA MAÑANA entrevistem a tots els nous grups de la Paeria fins diumenge


Que la transparència ha guanyat a la corrupció aquest diumenge és una de les primeres evidències que sorgeixen de la lectura una miqueta més calmada dels resultats electorals. Ha estat una onada generalitzada que ha recorregut la geografia peninsular, de costa a costa, i que ha provocat sotracs de magnitud encara per determinar. Els resultats al País Valencià en són la millor prova. Anys i anys votant polítics imputats fins que l’electorat ha dit prou.

Avui al diari entrevistem les dues forces més minoritàries de la nova Paeria, El Comú de Lleida i el PP, ambdós amb dos regidors, solament que el primer ha sorgit del no-res i el segon s’ha enfonsat des dels sis edils que va obtenir per sorpresa en aquell 2011 en què tot era donar-li canya a Zapatero. Representen els dos pols oposats del moviment que està canviant el país: L’agrupació d’electors l’ha impulsat l’onada d’indignació generalitzada contra els comportaments poc transparents de la casta i al primer partit d’Espanya l’ha enfonsat la impunitat amb la qual han anat tapant tants i tants casos de comportament més que dubtós.


En el cas del Comú existeix, a més, una paradoxa local que no deixa de ser divertida. És veritat que no han gaudit dels espais que han tingut formacions consolidades i amb representació institucional per a explicar les seves propostes, però tampoc no és menys cert que s’han beneficiat de la confluència de noms amb la més que mediàtica candidatura d’Ada Colau, Barcelona en Comú, i que a ben segur els hi ha reportat algunes paperetes de més d’aquells que es pensaven que així votaven als representants locals de Podemos.

La cosa divertida -la política, de tant en tant, també ens deixa moments per a les rises- és que els representants de Podemos a Lleida li van plantificar un sonor cop de porta al Comú perquè no la veien una “opció guanyadora” en aquella famosa Operació Capacete, de desdir-se del pacte ja anunciat... I és que no podem menysprear els efectes de la comunicació global. El PP de Lleida no ha tingut cap cas sonat de corrupció, però sobretot han rebut el seu càstig per Barcenas, Gurtels i Ratos...


Article publicat al diari La Mañana el 26 de maig de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada