Translate

dilluns, 19 de maig del 2014

El problema no és Twitter


Intel·ligent vinyeta d'Ermengol sobre la idea de "regular" la xarxa de l'ocellet



Voler legislar en calent és una mostra evident de falta de planificació i programa polític, així com una tonta cerca de titulars per mirar d’acontentar els més fervents seguidors. Ho escric a compte de la última ocurrència del ministre d’Interior del PP i català (sí, què li farem, de casa és...) de voler actuar penalment contra qui escriu bajanades a Twitter. El debat en qüestió és així de simple: ja existeix prou legislació, i fins i tot condemnes, per perseguir i castigar les difamacions, insults i passades de voltes en públic, sigui a través de les xarxes socials, els mitjans de comunicació tradicionals o sobre el vidre d’una porta. Debat finalitzat.

El que em preocupa és perquè sempre sorgeixen aquestes presses quan els afectats són els governants. I importa poc el partit que governi perquè també un ministre del PSOE va voler “regular” el dret a la vaga i un altre va arribar a legalitzar la “patada policial” a la porta sense manament judicial.

Que si la pena de mort, que si els escraches, que si Twitter... En canvi, cap contundència legislativa contra els que van idear l’estafa de les preferents i són jutjats (alguns) en base a lleis antigues que ningú vol modificar mentre desnonen persones en funció d’una altra llei més antiga encara que el Congreso dels Diputats va impedir reformar. El problema no és Twitter, sinó aquells que perverteixen un sistema que trenca la clàssica comunicació de dalt a baix. El problema no és el govern, sinó aquells que deformen un sistema inicialment basat en el poder popular. Ens piulem dilluns vinent?

Article publicat al diari La Mañana el 19 de maig de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada