Translate

dilluns, 31 de març del 2014

Ull viu, que ve el llop!


L'Ateneu Popular de Ponent, de gom a gom. Fotografia: CUP Lleida

Només aquells que ho hem intentat en alguna ocasió sabem el que costa de veritat reunir un centenar de persones un dissabte al matí per debatre de política local. La dificultat és exponencial si no n’hi ha càrrecs orgànics, aquells que treballen per al partit però cobren d’una institució, ni cadires a repartir-se en un futur immediat. Ho explico per valorar en la seva justa mesura el mèrit de la CUP de Lleida, que fa dos dissabtes va iniciar els treballs del que serà el programa electoral que volen presentar a la capital del Segrià al maig de 2015. Molt de cas no és que els fem sovint, la veritat, malgrat fa temps que són gent activa. 

Sota el lema “Cinc motors per canviar-ho tot”, prop de cent lleidatans varen posar les bases d’una proposta que volen fonamentar en la justícia social, la igualtat des de la diversitat, la participació, el dret a la ciutat i l’emancipació nacional. Paraules, sí, ho sé, però paraules que varen captivar un grup de persones mogut pel motor de les ganes del canvi a Lleida que creuen necessari. 

Encara és més interessant saber que varen aplegar al voltant del debat gent com Joan Vázquez, l’històric ecologista molest per a tots els poders, Ramon Morell, l’economista més escorat a l’esquerra, i Josep Maria Llop, l’urbanista que ha modelat la ciutat de Lleida i que va perdre la batalla de la successió d’Antoni Siurana a mans del mateix Àngel Ros. Comença a ser interessant, no? La CUP es va quedar a les portes d’entrar a la Paeria quan només feia desgast a ERC. Igual estan aprenent... Ens veiem dilluns vinent? 


Article publicat al diari La Mañana el 31 de març de 2014

1 comentari:

  1. Seria bueno que entrarán en el ayuntamiento.
    Podrían decir las cosas por su nombre, no tendrían clientelismo
    institucional,prodrián utilizar el recurso de los grupos para realizar
    políticas de cara al ciudadano, en fin un aire fresco, tendréis mi voto, vale la pena intentarlo.

    ResponElimina